Bâlbâieli la cel mai înalt nivel! Abia după 3 zile, ministrul Apărării confirmă că s-au găsit bucăți dintr-o dronă rusească în România

Bâlbâieli la cel mai înalt nivel! Abia după 3 zile, ministrul Apărării confirmă că s-au găsit bucăți dintr-o dronă rusească în România
| Foto: digi24.ro

Bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, confirmă ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Informația a apărut în spațiul public de luni, dar n-a fost confirmată de niciun oficial român.

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, înclusiv în zona despre care au fost discuţii în spaţiul public. Confirm că în această zonă s-au găsit bucăţi care pot fi de dronă”, a afirmat, miercuri, pentru Antena 3, ministrul român al Apărării.

Tîlvăr spune că autorităţile române vor întări măsurile de vigilenţă. „Vom avea mai multe punvcte de observaţie. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în funcţionale şi într-o fază de precauţie şi atenţie”, adaugă acesta.

Nu se „pupă” cu declaraţia lui Iohannis

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, marţi, despre informaţiile potrivit cărora drone ruseşti au căzut şi au explodat în România.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră, deci foarte, foarte aproape”, a răspuns preşedintele.

Șeful statului a adăugat că autorităţile române sunt alerte, atente şi „suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi”.

„Suntem însă alerţi, suntem, alerţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi. Pot să spun ce am mai spus - România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră”, a precizat Iohannis.

Conform Reuters, Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a pus, luni, că Ucraina are dovezi fotografice că dronele ruseşti au lovit teritoriul României.

Comenteaza