Foto BĂTAIE între doi preoţi ortodocşi. De ce l-a atacat cu o cruce un preot pe altul la o înmormântare

A fost făcută publică o răfuială între doi preoți ortodocși afiliați la patriarhii diferite. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a luat la bătaie cu o cruce pe un preot ucrainean din cauza Patriarhului Kirill, un înflăcărat susţinător al lui Vladimir Putin. 

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost filmat când atacă un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce cel de-al doilea a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși, scrie Nexta.

Incidentul ar fi avut loc, potrivit Newsweek, la înmormântarea unui soldat din 22 iulie, în regiunea Vinița, iar în filmare se observă cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse începe să dea în colegul lui cu o cruce, cel mai probabil din lemn.

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat la sfârșitul lui mai că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, scrie HotNews.ro.

„Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril (...) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană, la finalul consiliului consacrat „agresiunii” împotriva țării și care a pronunțat „deplină independență și autonomie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza