Bătălia cu noul coronavirus poate fi câştigată şi la vârsta de 113 ani!

Bătălia cu noul coronavirus poate fi câştigată şi la vârsta de 113 ani!
| Foto: meredithcorp.io

Maria Branyas, o femeie în vârstă de 113 ani, despre care se crede că este cea mai în vârstă femeie din Spania, şi-a revenit după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus, au anunţat autorităţile spaniole, potrivit BBC.

Maria Branyas a fost diagnosticată cu Covid-19 în martie după ce Spania a intrat în carantină. Dar după câteva săptămâni de izolare, bătânica şi-a revenit, după ce a avut doar simptome uşoare. Femeia a trăit în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 1918-19, războiului civil spaniol din 1936-39 şi coronavirusului, precizează Mediafax.

"Acum că este bine, este minunată, vrea să vorbească, să explice, să reflecteze, este ea din nou", a postta pe Twitter fiica femeii.

Născută în Mexic în 1907, s-a mutat la nord la San Francisco doi ani mai târziu şi a ajuns în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial alături de tatăl ei, un jurnalist spaniol. Ea a crescut trei copii - dintre care unul a împlinit recent 86 de ani - are 11 nepoţi - cel mai în vârstă de 60 de ani - şi 13 strănepoţi. Maria locuieşte de două decenii într-un azil de bătrâni din oraşul Olot.

Într-un interviu acordat publicaţiei La Vanguardia, anul trecut, ea a spus: „Nu am făcut altceva decât să trăiesc”.

Comenteaza