Berlusconi s-a plasat oficial de partea lui Putin şi dă vina pe Zelenski pentru războiul declanşat de Rusia

Berlusconi s-a plasat oficial de partea lui Putin şi dă vina pe Zelenski pentru războiul declanşat de Rusia

Silvio Berlusconi l-a acuzat duminică pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că este vinovat pentru războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, potrivit Reuters.

„Dacă eu aş mai fi fost prim-ministru nu aş fi vorbit niciodată cu Zelenski, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi”, a declarat Berlusconi după ce a votat la alegerile locale în provincia Lombardia. Acesta s-a referit la întâlnirea pe care premierul în funţie al Italiei, Georgia Meloni, a avut-o săptămâna aceasta la Bruxelles cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Pentru a obţine pacea, cred că domnul preşedinte al Statelor Unite ar trebui să vorbească cu Zelenski şi să-i spună: "la sfârşitul războiului vei avea la dispoziţie un Plan Marshall de 6,7,8 sau 9 miliarde de dolari pentru a reconstrui Ucraina, dar cu o condiţie, aceea ca mâine să ordoni încetarea focului, pentru că nu-ţi vom mai da alţi dolari şi nici alte arme". Numai aşa poate fi convins acest domn să ordone o încetare a focului", a sugerat fostul premier italian de dreapta.

Partidul Forza Italia (FI) al fostului premier al Italiei, Silvio Berlusconi, face parte din actualul guvern de la Roma. După ce Berlusconi l-a acuzat duminică pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că este vinovat pentru războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, executivul condus de Georgia Meloni s-a delimitat imediat de această poziţie a fostului premier. 

Una dintre reacţiile critice după această declaraţie a venit din partea Partidului Democrat (PD), formaţiune italiană de centru-stânga aflată în opoziţie. "Astăzi, (Berlusconi) s-a plasat oficial de partea Rusiei lui Putin. Cu asemenea aliaţi în guvern, premierul (Georgia Meloni) să nu se plângă de cum este tratată în UE", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a senatorilor din PD, Simona Malpezzi, transmite Agerpres.

Comenteaza