Bill Gates face o predicție. Când crede el că va veni o nouă pandemie: „Există o șansă de 50%...”

Bill Gates face o predicție. Când crede el că va veni o nouă pandemie: „Există o șansă de 50%...”

Bill Gates spune că în următorii 20 de ani, lumea s-ar putea confrunta cu o nouă pandemie din cauza schimbărilor climatice.

Într-un interviu pentru publicația spaniolă El Diario, miliardarul nu s-a arătat îngrijorat de variola maimuței, susținând că „sunt foarte puține șanse ca această să devină mai răspândită” 

„Dar este fantastic că suntem în alertă. Dacă nu ar fi pandemia de coronavirus, variola maimuțelor nici măcar nu ar fi la știri. Și asta e bine”, a spus el.

Cât privește o nouă pandemie, Bill Gates a prezentat „un scenariu foarte înfricoșător”, dar și varianta unui „salt natural”.

„Ei bine, (următoarea pandemie – n.r.) ar putea porni de la un virus pe care îl cunoaștem deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus... Asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid. Dar ar putea fi și altceva.

Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a manipulat intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri simultan”, a spus el.

Scenariul căruia îi dă însă șanse de 50% în următorii 20 de ani este altul.

„Ar putea fi ceva care face un salt din lumea naturală. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea calculez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca o consecință a schimbărilor climatice”, a spus miliardarul.

La începutul lui mai, Bill Gates a anunțat lansarea noii sale cărți, „Cum să prevenim următoarea pandemie”.

Fondatorul Microsoft a donat miliarde de dolari pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale și vaccinuri anti-Covid în ultimii ani, potrivit hotnews.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...