Boris Johnson: S-ar putea să nu existe un vaccin. Ne pregătim pentru acest scenariu

Boris Johnson: S-ar putea să nu existe un vaccin. Ne pregătim pentru acest scenariu
| Foto: cnbcfm.com

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, citat de postul Sky News, a afirmat că autorităţile trebuie să fie pregătite pentru scenariul în care nu va exista vaccin. „Este clar că singura soluţie fezabilă pe termen lung constă într-un vaccin sau un tratament cu medicamente. În cel mai grav scenariu, s-ar putea să nu găsim niciodată un vaccin".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Avertisment dur al lui Boris Johnson: "Ne pregătim pentru situaţia în care nu va exista vaccin". Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat, luni seară, un plan de relaxare a restricţiilor antiepidemice, afirmând că autorităţile trebuie să se pregătească pentru scenariul în care nu va fi produs niciun vaccin anticoronavirus.

Deşi criticii au avertizat că relaxarea restricţiilor riscă să amplifice epidemia de coronavirus, Boris Johnson a insistat că „o abordare cu risc zero nu va funcţiona".

„Este clar că singura soluţie fezabilă pe termen lung constă într-un vaccin sau un tratament cu medicamente. Chiar dacă sperăm la un succes major, speranţa nu este un plan. Un vaccin în masă ori un tratament ar putea fi la distanţă de un an. Într-adevăr, în cel mai grav scenariu, s-ar putea să nu găsim niciodată un vaccin. Deci, planul nostru trebuie să ţină cont de faptul că am putea să ne aflăm în situaţia de acum, împreună, pe termen lung, chiar dacă facem totul pentru a evita acel rezultat", a argumentat Boris Johnson, citat de postul Sky News, preluat de Mediafax.

Experţii au sugerat că este improbabil ca un vaccin anticoronavirus să fie disponibil mai devreme de 12-18 luni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că virusul ar putea „să dispară fără niciun vaccin", fără a prezenta dovezi, ipoteza sa fiind contestată de experţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza