Bun de plată după divorț. Un bărbat trebuie să îi dea 200.000 euro fostei șoții pentru „job-ul” de casnică: „A fost abuz”

Bun de plată după divorț. Un bărbat trebuie să îi dea 200.000 euro fostei șoții pentru „job-ul” de casnică: „A fost abuz”
| Foto: borodai.andrii - Depositphotos.com

Un bărbat din Spania a fost obligat de o instanţă din Malaga să-i plătească fostei soţii 204.624,86 euro pentru 25 de ani de muncă neplătită în gospodărie.
 

Soţul Ivanei Moral a fost obligat să îi plătească 204.624,86 euro în urma unui acord de divorţ record. Judecătoarea a calculat cifra pe baza salariului minim anual pe durata căsătoriei cuplului, relatează Daily Mail, potrivi Mediafax.

Cuplul despărţit are două fiice, iar în hotărârea judecătorească se precizează că Ivana şi-a petrecut aproape tot timpul îngrijindu-şi familia şi lucrând ca gospodină în timpul căsătoriei lor.

De asemenea, soţul Ivanei trebuie să îi plătească acesteia o pensie echivalentă cu 444 de lire sterline pe lună, precum şi 356 de lire sterline şi 533 de lire sterline celor două fiice ale sale, care au acum 20 şi 14 ani.

„A fost abuz (...) totul era pe numele lui”

Femeia s-a declarat mulţumită de sentinţă.

„A fost un caz de abuz. Am fost complet exclusă financiar, fără să rămân cu ceva după ce căsătoria mea s-a încheiat, astfel încât eu şi fiicele mele am rămas fără nimic după atâţia ani în care am petrecut tot timpul, energia şi dragostea mea în familie. Îl susţineam pe soţul meu în munca sa şi în familie. Nu mi s-a permis niciodată accesul la afacerile sale financiare, totul era pe numele lui”, a declarat aceasta.

De când s-a căsătorit, Ivana s-a dedicat muncii în casă, ceea ce însemna să aibă grijă de casă şi de familie.

În timpul căsătoriei, banii cuplului erau separaţi, orice câştig al fiecăruia dintre ei era exclusiv al lor, în timp ce bunurile erau împărţite.

La radio Cadena Ser, Ivana a declarat că soţul ei "nu voia ca ea să lucreze" în afara casei, o lăsa să lucreze doar la sălile de sport pe care le deţinea, unde ea se ocupa de „relaţiile publice”.

Fostul soţ poate face apel la decizie.

Comenteaza