Câinii îţi fac „testul” COVID-19 în aeroport. Durează un minut să adulmece şi să dea rezultatul

Câinii îţi fac „testul” COVID-19 în aeroport. Durează un minut să adulmece şi să dea rezultatul
| Foto: liveandletsfly.com

În Finlanda, câinii te „testează” pentru COVID-19. Aceştia sunt cei care detectează dacă o persoană are Covid-19. Pasagerii susţin un test gratuit în aeroport şi nu au contact direct cu câinii.

Timp de patru luni finlandezii au căutat o metodă de testare a Covid-19 în aeroporturi. După tot acest timp au găsit o soluţie inedită de a identifica o persoană pozitivă cu ajutorul câinilor. Patru câini dresaţi de Asociaţia finlandeză de detectare a mirosului au început de miercuri ”să lucreze” în aeroporul Helsinki.

Pasagerii susţin un test gratuit în aeroport şi nu au contact fizic direct cu câini. Aceştia au avut rezultate bune în diferenţierea probelor de urină de la pacienţii Covid-19, dar şi de la persoanele sănătoase.

Unui câine îi ia circa un minut să adulmece şi să dea un rezultat pentru test. În tot acest timp el miroase probele şi în final latră, se aşează, zgârie sau se manifestă în diferite moduri.

„Un câine bun la investigat are nevoie de un nas bun. Rasa nu contează chiar atât de mult dacă există destul entuziasm pentru a munci. Nu este rocket science, e uşor, deoarece câinii îşi folosesc nasul tot, tot timpul”, spune Held Niuro, antrenor de câini.

Comenteaza