Când vă enervează centura de siguranţă din avion, amintiţi-vă de pasagerul ale cărui haine i-au fost smulse de pe corp în timpul depresurizării unui Boeing 737

Când vă enervează centura de siguranţă din avion, amintiţi-vă de pasagerul ale cărui haine i-au fost smulse de pe corp în timpul depresurizării unui Boeing 737
| Foto: colaj foto / sursa - businessinsider.com

Pasagerul a cărui cămașă a fost smulsă în afara aeronavei în timpul depresurizării Boeingului 737 Max 9 demonstrează importanța centurii de siguranță atunci când călătorim cu avionul.

Unui pasager adolescent i s-a rupt cămașa de pe corp și a fost efectiv smulsă în afara aeronavei în timpul depresurizării la capătul unui incident aviatic al companiei Alaska Airlines, incident care a avut loc la începutul lunii ianuarie, conform businessinsider.com.

"Și probabil că centura de siguranță pe care o purta a fost cea care i-a salvat viața", a declarat un alt pasager pentru Associated Press.

Incidentul terifiant de vineri 5 ianuarie de la bordul zborului Alaska Airlines 1282 din Portland, Oregon, către Ontario, California, demonstrează cât de important este ca pasagerii să-și poarte centura de siguranță în avioane.

„Cămașa i-a fost aspirată de pe corp când panoul a explodat din cauza presiunii, iar centura de siguranță l-a ținut pe scaun și i-a salvat viața”, a declarat Kelly Bartlett, pasagerul zborului Alaska Airlines 1282, pentru AP despre adolescent.

În timp ce echipajele de zbor pot dezactiva semnul centurii de siguranță în timpul unui zbor, companiile aeriene și experții în siguranță sugerează ca pasagerii ar trebui să păstreze centurile de siguranţă, chiar dacă stau pe scaune.

Comenteaza