Care este ţara care îşi închide de la miezul nopţii spațiul aerian?

Care este ţara care îşi închide de la miezul nopţii spațiul aerian?

Teama că noile tulpini se răspândesc tot mai repede şi sunt mai agresive decât tulpina oroginală de COVID-19 a determinat autorităţile unei ţări să suspende zborurile aeriene.

Israelul a decis să interzică până pe 31 ianuarie toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului, mai agresive decât varianta originală.

De marți, de la miezul nopții, până la sfârșitul lunii, avioanele companiilor străine nu mai pot ateriza în Israel. Excepție fac avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor și cele de urgență medicală.

Noile restricții se aplică și companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situații excepționale. „Sigilăm ermetic țara”, a spus premierul israelian.

„Închidem aeroportul Ben Gurion. În ciuda unor critici, suntem înaintea tuturor, nicio țară nu a făcut ceea ce facem noi. Iată că acem asta: închidem ermetic spațiul aerian, cu excepția cazurilor ieșite din comun, pentru a preveni intrarea noilor variante de virus”, a explicat Benjamin Netanyahu.

Comenteaza