Casa Albă, despre complotul rusesc de răsturnare a guvernului Republicii Moldova

Casa Albă, despre complotul rusesc de răsturnare a guvernului Republicii Moldova
| Foto: colaj foto - playtech.ro

Rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna guvernul de la Chişinău sunt „foarte îngrijorătoare”, a spus luni purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a acuzat luni Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în ţară cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar din Belarus, Serbia şi Muntenegru, care ar urma să desfăşoare acţiuni violente deghizate în proteste în Republica Moldova.

Totodată Sandu a atenţionat că forţe din afara Republicii Moldova urmăresc schimbarea puterii de la Chişinău prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii.

În realizarea planului lor, autorii mizează pe mai multe forţe interne, dar în special pe grupări criminale cum ar fi formaţiunea Şor, pe unii veterani, foşti angajaţi ai forţelor de ordine, şi persoane care au legătură cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, a adăugat președinta Republicii Moldova. 

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat luni că deși rapoartele despre complot nu au fost confirmate independent, sunt „profund îngrijorătoare” și „cu siguranță nu în afara limitelor comportamentului rus”.

Comenteaza