Câți ani de închisoare primesc rușii care refuză să lupte pe front

Câți ani de închisoare primesc rușii care refuză să lupte pe front

Duma de Stat a aprobat o lege privind pedepsele mai aspre pentru infracțiunile împotriva serviciului militar în perioada de mobilizare și în contextul unui conflict armat.

Consiliul Federației a aprobat o lege privind pedepsele mai aspre pentru infracțiunile împotriva serviciului militar în perioada de mobilizare și în contextul unui conflict armat, precum și privind introducerea de pedepse penale pentru predarea voluntară și jaf.

Doar senatorul Lyudmila Narusova, văduva primarului Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak, au votat împotriva aprobării legii, scrie realitatea.net.

Legea, în special, înăsprește pedeapsa pentru abandonarea neautorizată a unității, nerespectarea ordinului și dezertarea în perioada de mobilizare.

Pentru refuzul de a participa la ostilități, legea prevede până la 3 ani de închisoare, iar dacă un astfel de refuz a antrenat „consecințe grave” - până la 10 ani. Același termen - 10 ani - este prevăzut pentru neexecutarea ordinului.

Legea a fost adoptată de urgență de Duma de Stat pe 20 septembrie, în ajunul anunțului mobilizării în Rusia. După aprobarea Consiliului Federației, acesta va merge la Vladimir Putin pentru semnare.

Comenteaza