Câți militari noi va avea Rusia după anunțul lui Putin: „Luptăm nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului”

Câți militari noi va avea Rusia după anunțul lui Putin: „Luptăm nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului”
| Foto: g4media.ro

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat că mobilizarea parţială decretată de preşedintele Vladimir Putin se va aplica "doar celor cu experienţă militară anterioară" şi că sunt vizaţi circa 300.000 de rezervişti, relateză Sky News.

Şoigu a declarat că Rusia luptă "nu doar împotriva Ucrainei, ci şi împotriva Occidentului". Şoigu a spus că oamenii "vor fi pregătiţi din punct de vedere militar înainte de a fi desfăşuraţi", adăugând că mobilizarea nu va include "persoane care au servit ca recruţi sau studenţi".

De asemenea, Şoigu a oferit o cifră a pierderilor ruseşti, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise. Numărul este cu mult sub estimările date de agenţiile ucrainene şi occidentale.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs, mobilizarea parţială în contextul conflictului din Ucraina şi a ameninţat Occidentul cu armele nucleare deţinute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza