Câți soldați a pierdut Ucraina în doi ani de război cu Rusia. Anunțul președintelui Zelenski

Câți soldați a pierdut Ucraina în doi ani de război cu Rusia. Anunțul președintelui Zelenski
| Foto: rospoint.ukr.net - Depositphotos.com

Volodimir Zelenski a anunțat câți soldați ucraineni au fost uciși de la începutul războiului cu Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut duminică o conferinţă de presă la Kiev, la o zi după ce s-au împlinit doi ani de la invazia Federaţiei Ruse.

Zelenski a vorbit despre război, pierderi militare, ajutor exterior şi despre un posibil summit al păcii.

Zelenski: „Este o mare pierdere pentru noi”

Iată pricipalele comentarii ale lui Zelenski, relatate de Reuters, citate de Mediafax:

„31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în acest război. Nu 300.000, nu 150.000 ... Cu toate acestea, aceasta este o mare pierdere pentru noi”.

„Rusia va pregăti operaţiuni de contraofensivă la începutul verii, sau la sfârşitul lunii mai, dacă va putea. Se vor pregăti. Noi ne vom pregăti pentru asaltul lor. Asaltul lor, care a început pe 8 octombrie, nu a adus niciun rezultat, cred eu. Noi, în ceea ce ne priveşte, ne vom pregăti planul şi îl vom urma”.

„Există un plan (pentru o nouă contraofensivă - n.r.), planul este clar, nu vă pot spune detaliile... Acest plan este legat de schimbarea conducerii, există schimbări corespunzătoare”.

„Trebuie să pregătim rezervele. Ele nu au fost pregătite corespunzător, şi asta este de asemenea un fapt”.

„Acum este cel mai dificil moment pentru unitatea noastră, iar dacă ne destrămămăm cu toţii, din exterior şi, Doamne fereşte, din interior, atunci acesta va fi cel mai slab moment. Nu s-a întâmplat încă”.

„Al treilea an este un punct de cotitură. Un an de alegeri, de defocalizare, totul deodată, provocări din exterior, din interior... Cred că modul în care se va încheia războiul va depinde de acest an”.

„Există o speranţă în ceea ce priveşte Congresul (SUA - n.r.) şi sunt sigur că va fi pozitivă ... Ei ştiu că avem nevoie de sprijin în termen de o lună”.

„Când vorbim despre ajutorul american, trebuie să înţelegem că nu este vorba de rezerve financiare, ci de arme ... Vom fi doar slăbiţi pe câmpul de luptă ... Şi aici nu am o rezervă, avem armele pe care le avem”"

„Sper că va avea loc în această primăvară (summit-ul păcii - n.r.). Nu trebuie să pierdem această iniţiativă diplomatică”.

„Vom oferi o platformă pe care el (Putin - n.r.) să fie de acord că a pierdut acest război şi că a fost o greşeală. O mare greşeală”.

„Este nedrept să folosim Ucraina pentru a pune presiune asupra instituţiilor europene (despre blocajul de la graniţa cu Polonia)”. „... ne vom proteja afacerile”.

„În ceea ce priveşte (întrebările despre legitimitatea mea - n.r), aceasta nu este opinia partenerilor occidentali sau a cuiva din interiorul Ucrainei. Aceasta este naraţiunea şi programul Federaţiei Ruse”.

„Toate agenţiile de informaţii ale G7 au documentele relevante. În principiu, este clar că este vorba de un program rusesc. Toată lumea este împotriva (punerii la îndoială a legitimităţii mele - n.r.), absolut toată lumea”.

Comenteaza