Pilotul care a încercat să prăbuşească un avion cu pasageri ar fi consumat ciuperci halucinogene

Pilotul care a încercat să prăbuşească un avion cu pasageri ar fi consumat ciuperci halucinogene
| Foto: AP News.com

Un zbor al companiei americane a fost deviat, după ce un pilot care nu era de serviciu şi care se afla în cabina de pilotaj a încercat să saboteze aeronava prin dezactivarea motoarelor.

Joseph David Emerson a fost inculpat pentru de 83 de capete de acuzare de tentativă de omor. Acesta a făcut primele mărturisiri după ce a încercat să saboteze o aeronavă în zbor prin dezactivarea motoarelor aeronavei.

El le-a spus anchetatorilor că a suferit o aparentă cădere nervoasă, arată documentele judecătorești citate de BBC. Emerson se afla în cabina de pilotaj al unui avion Alaska Airlines în spatele căpitanului și copilotului, când a avut loc incidentul, duminică. Acesta era coleg cu cei doi piloți, dar călătorea ca pasager deoarece se întorcea din altă cursă aeriană.

El le-a spus polițiștilor că a avut o „cădere nervoasă” și că nu dormise de 40 de ore. „Am tras ambele manete pentru oprirea de urgență pentru că am crezut că visez și voiam doar să mă trezesc. Nu mă simțeam bine. Mi se părea că piloții nu sunt atenți la ceea ce se întâmplă. Nu părea în regulă”, a spus pilotul.

„Recunosc ce am făcut. Nu contest nicio acuzație pe care vreți să o aduceți împotriva mea, băieți", a adăugat el. Emerson a făcut referire și la consumul de ciuperci psihedelice, potrivit documentelor judecătorești. Un purtător de cuvânt al Procuraturii Statelor Unite a declarat pentru BBC că anchetatorii verifică ipoteza că Emerson se afla sub influența unei substanțe psihedelice în acel moment. 

Poliția a raportat că Emerson nu părea să fie în stare de ebrietate la momentul interviului, iar într-o declarație de marți, Alaska Airlines, care deține Horizon, a spus că nici agenții de la poartă, nici echipajul de zbor nu au observat semne de deficiență care l-ar fi împiedicat să acceseze zbor. Un agent FBI a scris într-o declarație pe propria răspundere pentru cauza probabilă în sprijinul acuzației federale că Emerson „a spus că a fost prima dată când a luat ciuperci”, a transmis apnews.com.

Citeşte şi: Incident extrem de grav la bordul unui avion comercial! Un pilot a încercat să oprescă intenţionat motoarele

Comenteaza