Ce firme străine ar finanța războiul lui Putin! Nume mari pe listă

Ce firme străine ar finanța războiul lui Putin! Nume mari pe listă
| Foto: hotnews.ro

Anton Geraşenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a comentat anunţul lui Vladimir Putin, care a recunoscut că gruparea Wagner a fost finanţată din bugetul federal.

În acest context, ucraineanul a furnizat o listă cu companiile străine care au rămas în Rusia şi care ar finanţa, astfel, sângerosul război pornit de Putin, iar în trecut au alimentat cu fonduri formaţiunea paramilitară condusă de Prigojin.

Conform lui Geraşenko, în Rusia activează în continuare mărci precum Auchan, Danone, Unilever, Metro, BlaBlaCar, Henkel, Raiffeisen, Nestle şi Leroy Merlin, scrie mediafax.

Totuși, nu se ştie însă cât de actualizată este lista publicată de consilier, în condiţiile în care Leroy Merlin a anunţat oficial, în martie 2023, că părăseşte piaţa rusească.

„Putin a recunoscut că Wagner PMC a fost finanţat de la bugetul federal rus. Deci înseamnă că toate companiile occidentale care rămân în Rusia şi plătesc taxe acolo, au participat la finanţarea uneia dintre cele mai violente bande de bandiţi din secolul 21?”, se arată în postarea lui Gerașenko.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza