Ce mai fură ruşii de prin Ucraina: ultima captură chiar depăşeşte orice imaginaţie

Ce mai fură ruşii de prin Ucraina: ultima captură chiar depăşeşte orice imaginaţie
| Foto: digi24.ro

Mass-media ucraineană susține că ruşii au ajuns să fure pietre funerare din cimitire pentru a-i îngropa pe cei căzuţi în război.

Forţele ruse fură pietre funerare din cimitirele ucrainene şi le folosesc, după ce le-au şters numele, pentru mormintele colegilor lor soldaţi căzuţi pe front.

Administraţia Militară a regiunii Lugansk a făcut anunţul, după cum relatează Ukrainska Pravda, adăugând că se continuă răpirile locuitorilor bănuiţi că ar ajuta armata ucraineană.

De asemenea, trupele ruse jefuiesc proprietăţi ucrainene, în special în Chmirovka, camera de cazane a unei grădiniţe a fost demontată şi îndepărtată bucată cu bucată, scrie Administraţia, în raportul său.

„Totuşi, cinismul năpădeşte în zona Popasna. Acolo, invadatorii scot pietrele funerare din cimitire şi le duc la Kadievka, unde şterg inscripţiile - continuă autoritatea militară -. Numele şi prenumele invadatorilor ucişi sunt scrise pe lespezile furate din cimitire. Pentru că este de peste trei ori mai ieftin decât a comanda o nouă piatră funerară”.

Locuitorii suspectaţi că ajută armata ucraineană sunt duşi în locuri necunoscute. „Cazurile de răpire a populaţiei civile de către invadatorii ruşi nu se opresc – se arată în raport –. În special, la Starobilsk, ruşii au percheziţionat locurile de reşedinţă ale cetăţenilor bănuiţi că sprijină Ucraina şi au dus oamenii către o destinaţie necunoscută, fără întoarcere”.

Comenteaza