Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău despre extinderea războiului în Republica Moldova

Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău despre extinderea războiului în Republica Moldova
| Foto: timpul.md

„Cumulul de informaţii nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”, transmite Ministerul Apărării din Republica Moldova, care face apel la opinia publică să nu scoată din context declaraţiile Directorului Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines.

„Ministerul Apărării al Republicii Moldova face apel la opinia publică de a evita orice speculaţii şi a nu scoate din context declaraţiile Directorului Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines. Precizăm că autorităţile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare şi schimb de informaţii cu partenerii ţării noastre, inclusiv SUA.

Instituţiile abilitate din ţara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluţiile de securitate din regiune, iar cumulul de informaţii nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acţiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viaţa şi siguranţa cetăţenilor este prioritatea noastră”, transmite Ministerul Apărării de la Chişinău.

Potrivit sursei citate, nota explicativă a Ministerului Apărării vine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines, a informat despre potenţiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

„Ministerul Apărării atenţionează că scoaterea din context a declaraţiilor oficialei americane creează stări de nelinişte şi frică în societate şi cheamă la calm şi discernământ”, se menţionează în finalul comunicatului.

Comenteaza