Ce spune Zelenski de planul de pace al lui Trump. Fostul președinte american susține că poate încheia o înțelegere cu Putin în 24 de ore

Ce spune Zelenski de planul de pace al lui Trump. Fostul președinte american susține că poate încheia o înțelegere cu Putin în 24 de ore
| Foto: pbs.org

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat pe Donald Trump să îşi facă publice planurile de pace pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, dar a respins orice soluţie care ar implica cedarea de teritoriu.

Fostul președinte american a spus de mai multe ori că ar putea încheia o înţelegere cu Putin în 24 de ore, dar nu a oferit detalii.

„El poate să-şi împărtăşească în mod public ideea acum, să nu piardă timpul, să nu piardă oameni şi să spună: „Formula mea este să opresc războiul şi să opresc toată această tragedie şi să opresc agresiunea rusă”, i-a spus Zelenski moderatorului Wolf Blitzer de la CNN.

Zelenski a venit la ONU pentru a cere sprijin pentru Ucraina, care se confruntă cu o contraofensivă dificilă şi cu o opoziţie din partea unor republicani din SUA.

Preşedintele ucrainean a spus că este greu să compari problemele interne cu ameninţarea existenţială a unei ţări sub atac. El va merge la Washington pentru a se întâlni cu Biden şi cu liderii Congresului, potrivit CNN.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza