Cei care s-au vaccinat au privilegii la călătorii fără restricţii. Unde se întâmplă?

Cei care s-au vaccinat au privilegii la călătorii fără restricţii. Unde se întâmplă?
| Foto: shutterstock

Au apărut deja primele acorduri încheiate pentru călătorii fără restricţii permise celor care pot face dovada vaccinării anti-COVID. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Israelul şi Grecia au încheiat, luni, un acord care le va permite cetăţenilor lor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 să călătorească fără restricţii în cele două ţări, relatează AFP şi dpa. "Trebuie să facilităm călătoriile celor care prezintă o dovadă de vaccinare şi vrem să facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult înainte în materie de vaccinare", a afirmat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie comună cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, transmite Agerpres.

Acordul le va permite turiştilor israelieni "să se deplaseze în Grecia fără nicio limitare şi fără carantină", a precizat Netanyahu. Aceste călătorii vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie. Premierul israelian a adăugat că va fi creat un "paşaport verde", "imediat ce vor fi ridicate restricţiile cu privire la călătorii".

Dpa menţionează că în Uniunea Europeană problema ridicării restricţiilor de călătorie pentru cei care s-au vaccinat este una controversată.

Cele 27 de state membre ale UE lucrează la un certificat comun de vaccinare, dar o dezbatere asupra posibilelor avantaje asociate cu acesta a fost amânată, luna trecută. O altă serie de chestiuni rămân nerezolvate, cum ar fi posibilul risc de infectare, în pofida vaccinării.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei, în Grecia. Atena ar încerca să ajungă şi cu Marea Britanie la un acord similar cu cel cu Israelul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza