Cel mai bogat om al lumii are și el probleme cu banii. Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproape 4 mld. dolari

Cel mai bogat om al lumii are și el probleme cu banii. Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproape 4 mld. dolari
| Foto: Depositphotos.com

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vândut marţi 19,5 milioane de acţiuni ale companiei, în valoare de 3,95 miliarde de dolari, potrivit documentelor americane de înregistrare a valorilor mobiliare, la câteva zile după ce a finalizat preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari.
 

Musk, cel mai bogat om din lume, dispunea de aproximativ 20 de miliarde de dolari în numerar după ce a vândut o parte din participaţia sa la Tesla şi ar fi trebuit să strângă încă 2 miliarde-3 miliarde de dolari pentru a finanţa tranzacţia cu Twitter, potrivit unui calcul al Reuters.

Ultima vânzare de acţiuni vine în condiţiile în care analiştii se aşteptau, de asemenea, ca Musk să vândă acţiuni suplimentare ale Tesla. Musk afirmase anterior că nu vor mai fi planificate alte vânzări după ce a finalizat o vânzare de acţiuni în aprilie şi august.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk s-a prăbuşit cu 70 de miliarde de dolari de când a făcut o ofertă pentru Twitter în aprilie.

Musk a preluat în urmă cu câteva zile platforma de socializare Twitter într-o tranzacţie de 44 de miliarde de dolari şi s-a angajat să ia măsuri drastice, inclusiv concedierea a jumătate din personal şi un plan de a percepe o taxă pentru verificarea cu bifă albastră.

Musk s-a angajat să furnizeze 46,5 miliarde de dolari în finanţare prin capitaluri proprii şi datorii pentru achiziţie, care a acoperit preţul de 44 de miliarde de dolari şi costurile de închidere. Băncile, printre care Morgan Stanley şi Bank of America Corp, s-au angajat să furnizeze 13 miliarde de dolari pentru finanţarea datoriilor.

Miliardarul încercase să renunţe la tranzacţie în luna mai, susţinând că Twitter a subestimat numărul de conturi bot şi spam de pe platformă. Acest lucru a dus la o serie de procese între cele două părţi.

Comenteaza