Chinezii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar fi murit în urma epiemiei de coronavirus, nu 3.200, cum spun autorităţile

Chinezii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar fi murit în urma epiemiei de coronavirus, nu 3.200, cum spun autorităţile
| Foto: mpinteractiv.ro

Localnicii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar putea să fi murit în urma epiemiei de coronavirus, nu 3.200, aşa cum au anunţat autorităţile chineze, scrie Dailymail.

Localnicii din Wuhan susţin că noul coronavirus a luat 42.000 de vieţi omeneşti doar în oraşul lor, de peste zece ori mai mult decât cifra naţională anunţată de autorităţile chineze.

Virusul ucigaş, care îşi are originea în oraşul Wuhan, în provincia Hubei din China, a luat viaţa a 3.300 de persoane şi a infectat peste 81.000. Dintre acestea, 3.182 decese au fost raportate în provincia Hubei.

Însă locuitorii din Wuhan susţin că 500 de urne au fost înmânate în fiecare zi familiilor îndurerate din paprtea a şapte case funerare care deservesc oraşul. Asta înseamnă că cenuşa a 3.500 de persoane este distribuită la fiecare 24 de ore.

Pompele funebre - din Hankou, Wuchang şi Hanyang - le-au transmis familiilor îndurerate că vor primi cenuşa înainte de 5 aprilie, când are loc sărbătoarea chinezească Qing Ming, când oamenii îngrijesc mormintele strămoşilor lor. 

Acest lucru înseamnă că 42.000 de urne ar putea fi distribuite în această perioadă de 12 zile.

Din informaţiile anterioare reiese că serviciile funerare din Hankou au primit două transporturi de 5.000 de urne în doar două zile, potrivit presei locale. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...