Cinci plaje, ÎNCHISE, într-o destinație preferată de turiștii români. Au fost filmați RECHINI aproape de țărm

Cinci plaje, ÎNCHISE, într-o destinație preferată de turiștii români. Au fost filmați RECHINI aproape de țărm

Cinci plaje din Barcelona au fost închise după ce au fost observaţi trei rechini în apă în apropierea ţărmului.

În Vilanova, plaja Sant Gervasi a fost închisă joi dimineaţa devreme din cauza prezenţei a doi rechini albaştri. Salvamarii de serviciu au monitorizat ski-jeturile, iar până la ora 10, plaja a fost din nou declarată sigură. Se crede că ambii rechini observaţi aparţin speciei de rechin albastru, a transmis mirror.co.uk.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 1.00, un rechin mako ar fi fost observat la mai puţin de 100 de metri de plajele din Sitges Fregata, Ribera, Bassa Rodona şi Estanyol și plajele au fost închise imediat, fiind arborate steaguri roşii. Până la ora 15.00, steagurile galbene fluturau din nou.

Surse din consiliul local au precizat că un rechin mako mic a fost văzut şi filmat în weekend pe Coasta Garof de către Asociaţia Cetaceelor (Cetacean Association). Această specie de rechin nu este frecvent întâlnită în această regiune a Mării Mediterane, unde este în pericol serios de dispariţie.

Prezenţa rechinilor nu necesită prezenţa ofiţerilor de salvare marină în niciun moment. Unitatea a explicat că este vorba despre două specii de rechini care nu atacă oamenii şi, prin urmare, nu reprezintă o ameninţare pentru înotători. Cu toate acestea, steagurile roşii au fost înălţate ca măsură de precauţie.

La începutul acestei luni, Roxana Donisan, o suceveancă în vârstă de 44 de ani a fost ucisă în urma atacului unui rechin care se presupune că ar fi fost din specia mako, în Egipt, stațiunea Hurghada, de la Marea Roşie. În aceeași zonă, la distanță de o zi a fost filmat atacul mortal al unui rechin asupra unei alte femei de pe o plajă chiar la țărm, în apropierea pontonului. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza