Cine este Eva Kaili, vicepreședintele Parlamentului European reținut pentru corupție

Cine este Eva Kaili, vicepreședintele Parlamentului European reținut pentru corupție

Europarlamentara socialistă greacă Eva Kaili, care este unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost reținută vineri seară la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciunile de corupție care implică Qatar.

Eurodeputatul grec Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, care este anchetat de poliția belgiană pentru fapte de corupție care ar avea legătură cu Qatarul, este o fostă prezentatoare TV care și-a început cariera politică în țara natală în urmă cu 15 ani, scrie Hotnews.

Eva Kailia are 44 de ani și s-a născut la Salonic, în Grecia. A fost prezentatoare de știri și jurnalistă a postului de televiziune MEGA din Grecia în perioada 2004-2007.

Din 2007 și-a început cariera politică în țara natală, fiind timp de cinci ani deputat în Parlamentul elen.

În perioada 2013-2014 a fost președintele Centrului pentru egalitatea de gen din cadrul Ministerului grec de Interne.

Din 2014, este membru ales în Parlamentul European din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

În primul mandat, în perioada 2014-2019, a fost președintele Comitetului pentru viitorul științei și tehnologiei, președinte a Delegației pentru relații cu Adunarea Parlamentară a NATO și membru al Conferinței președinților de delegație.

A câștigat al doilea mandat în 2019 pentru încă cinci ani. Este vicepreședinte al Parlamentului European din 2022. A fost președinte al Comitetului pentru viitorul științei și tehnologiei și a Centrului pentru IA în perioada 2019-2022.

Potrivit CV-ului publicat pe portalul Parlamentului European, Eva Kaili își desfășoară doctoratul în domeniul politicii economice internaționale. A făcut un curs de inteligență artificială la Oxford Internet Institute în 2019. Are un master în Afaceri Internaționale și Europene de la Universitatea din Pireu. Este licențiată în arhitectură și inginerie civilă în Salonic și a făcut un curs de jurnalism la Atena.

Eva Kaili a fost dată afară din partidul din care face parte pe fondul acuzațiilor de corupție și a anchetei autorităților belgiene.

Comenteaza