Civil din Ucraina împușcat mortal în casa lui. Soția acestuia, violată de mai multe ori în fața copilului minor

Civil din Ucraina împușcat mortal în casa lui. Soția acestuia, violată de mai multe ori în fața copilului minor
| Foto: RODRIGO ABD/AP

O deputată din Ucraina trage un semnal de alarmă și spune că soldații ruși violează și agresează sexual femei ucrainene în timpul invaziei. Multe cazuri nu sunt raportate. 

Maria Mezențeva, care ocupă poziţia de deputat în Ucraina, a vorbit într-un interviu despre un caz din Brovary, o suburbie a Kievului, unde o femeie a fost violată în fața copilului ei.

Mezențeva a spus duminică în interviul acordat pentru Sky News „Există un caz care a fost discutat pe larg recent, înregistrat și anchetat de biroul procurorului și nu vom intra în detalii... Dar este o scenă destul de înfricoșătoare, în care un civil a fost împușcat mortal în casa lui dintr-un orășel de lângă Kiev. Soția lui a fost – îmi pare rău, dar trebuie să o spun – violată de mai multe ori în fața copilului ei minor.” După atac, soldatul ar fi amenințat şi copilul.

Procurorul general, Irina Venediktova, a declarat că atacul este investigat de autorități și că Ucraina a transmis Rusiei că a fost emis un mandat de arestare pentru militarul suspect, relatează The Guardian.

„Sunt mult mai multe victime, nu doar acest caz care a fost făcut public de către procurorul general”, a mai spus deputata Maria Mezențeva, adăugând că țara ei „nu va tăcea” și va lua măsuri în aceste situații.

"Se comit crime împotriva populaţiei civile. Bărbații au fost uciși, femeile au fost violate", a declarat în urmă cu două săptămâni şi Olga Stefanișina vicepremierul Ucrainei, vorbind despre operaţiunea militară a ruşilor de asasinare a civililor, pentru a-i face să se teamă. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza