Foto CNN: Cultura cruzimii curge adânc prin venele soldaților ruși

Imaginile grotești din Bucha, o suburbie a Kievului recent eliberată de armata ucraineană, prezintă un tipar îngrozitor de familiar, pentru cei care sunt la curent cu războaiele purtate de Rusia lui Putin scrie CNN.

Imaginile din Bucha sunt printre cele mai puternice dovezi de până acum ale crimelor de război ce ar fi fost comise de trupele ruse în Ucraina. 

Zeci de civili zac morți pe străzile orașului de săptămâni în şir, iar unele dintre sutele de victime par să fi fost executate. Alți ucraineni par să fi fost uciși pur şi simplu la întâmplare.

„Armata rusă a ignorat în mod repetat legile războiului prin faptul că nu a protejat civilii, ba chiar i-a atacat direct”, a spus Agnes Callamard, secretar general al organizației Amnesty International, care luptă pentru drepturile omului.

Scenele de groază din localități precum Bucha amintesc de războiul Rusiei din Cecenia. În timpul celui de-al doilea război cecen, care a coincis cu venirea lui Putin la putere, au apărut dovezi ale multelor abuzuri comise de trupele rusești, mai scrie CNN, citat de digi24.ro.  

Sursa foto: https://t.me/s/stoprussiaaggression

Comenteaza