Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s și Starbucks își suspendă operaţiunile din Rusia

Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s și Starbucks își suspendă operaţiunile din Rusia
| Foto: cliq.ng

Compania McDonald’s a anunțat marți că va închide temporar restaurantele sale din Rusia. Coca-Cola și Pepsi a anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina, relatează BBC.

McDonald’s este cea mai recentă companie occidentală care își suspendă toate operațiunile din această țară ca urmare a invaziei din Ucraina, conform Reuters. Lanțul fast-food a transmis că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajați din Rusia, unde deține 850 de locații.

Şi Starbucks a anunţat marţi că toate cele 130 de cafenele care îi poartă numele în Rusia se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în ţară.

Totodată compania Coca-Cola a anunţat, marţi, că îşi suspendă operaţiunile în Rusia, o decizie similară fiind luată şi de cei de la Pepsi, relatează BBC. "Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă efecte de neconceput ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Coca-Cola. Compania de băuturi carbogazoase s-a confruntat cu o presiune tot mai mare de a se retrage din Rusia, #BoycottCocaCola fiind în tendinţe pe Twitter în ultimele zile.

La scurt timp şi PepsiCo a anunţat că şi-a suspendat vânzările, inclusiv de 7up şi Mirinda. Dar va continua să vândă produse esenţiale zilnice, cum ar fi laptele pentru bebeluşi.

Comenteaza