Comisia Europeană avertizează statele UE că măsurile de combatere a pandemiei nu trebuie să submineze democraţia

Comisia Europeană avertizează statele UE că măsurile de combatere a pandemiei nu trebuie să submineze democraţia

Comisia Europeană a avertizat guvernele statelor membre ale Uniunii Europene ca măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19 trebuie doar să limiteze ceea ce este necesar, nu să submineze democrația.

Avertismentul vine în contextul în care premierul maghiar Viktor Orban a obținut din partea parlamentului dreptul de a legifera prin ordonanțe în perioada stării de urgență, dar și să prelungească perioada fără acordul legislativului, anunță Agerpres.

“Este foarte important ca măsurile de urgenţă să nu fie adoptate pe seama principiilor şi valorilor noastre fundamentale (...) Democraţia nu poate funcţiona fără o presă liberă şi independent. Orice măsuri de urgenţă trebuie să se limiteze la ceea ce este necesar şi să fie strict proporţionate. Ele nu trebuie să dureze pe termen nedefinit (...) Guvernele trebuie să se asigure că astfel de măsuri sunt supuse unui control periodic”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza