Comisia Europeană va propune o combinaţie de împrumuturi şi granturi pentru planul de relansare

Comisia Europeană va propune o combinaţie de împrumuturi şi granturi pentru planul de relansare

Comisia Europeană nu își propune să copieze propunerea franco-germană și își dorește să includă o  combinaţie de împrumuturi şi granturi în locul granturilor sugerate de autorităţile de la Paris şi Berlin.

Franţa şi Germania au propus un fond de revenire în valoare de 500 de miliarde de euro, care ar urma să ofere granturi pentru regiunile şi sectoarele UE care au fost cel mai grav afectate de criza provocată de coronavirus.

“În propunerea noastră va fi un echilibru între granturi şi împrumuturi. Vom vedea care este această balanţă săptămâna viitoare, când vom veni cu propunerea noastră”, a spus Eric Mamer, purtăror de cuvânt al Comsiei Europene, citat de Agerpres.

Președinta CE, Ursula von der Leyden, trebuie să prezinte până în 27 mai propriul plan pentru relansarea economică. "Propunerea (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European", a explicat şefa executivului european.

Comenteaza