Copil de 13 ani, infectat cu o "amibă devoratoare de creier”, după ce a fost la plajă cu familia

Copil de 13 ani, infectat cu o "amibă devoratoare de creier”, după ce a fost la plajă cu familia

Un copil de 13 ani din Florida s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman după ce a fost la plajă cu părinții săi. Acesta se zbate acum între viață și moarte pe patul de spital, a transmis Today.

Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, a ajuns în la urgenţă după ce a acuzat dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2. Simptomele au apărut la o săptămână după ce el și familia sa au fost la plajă în Port Charlotte, Florida.

La spital, doctorii i-au informat că amiba Naegleria fowleri, cunoscută mai bine ca „amiba devoratoare de creier”, a intrat în corpul copilului prin nas înainte să îi infecteze creierul.

Băiatul se zbate între viață și moarte la Spitalul de Pediatrie Golisano. Potrivit CDC, Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește de obicei în apele dulci și calde. Poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas.

Cazurile de infecție cu MAP sunt extrem de rare, dar devin ceva mai comune atunci când vremea este foarte caldă, ceea ce duce la scăderea nivelului apei și la creșterea temperaturii apei. Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, stări de greață sau de vomă, urmate de înțepenirea gâtului, stare de confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii și halucinații.

Un alt caz de infectare cu Naegleria fowleri a fost detectat luna aceasta în cazul unui localnic din Lake of Three Fires din Iowa, ceea ce a dus la închiderea temporară a plajei. La mai puțin de două săptămâni după infectare, medicii au anunțat că acea persoană a murit. Doar 25% dintre cei infectați cu amiba devoratoare de creier scapă cu viață.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza