Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok. A intrat în comă și nu și-a mai revenit

Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok. A intrat în comă și nu și-a mai revenit

Un băiat de doar 13 ani a murit, după o săptămână de agonie, în urma unei provocări pe TikTok.

Jacob, un băiat de 13 ani, din Ohio, a dat curs „provocării Benadryl” de pe Tik Tok, care consta în a înghiți între 12-14 tablete dintr-un medicament pentru alergii, fără prescripție medicală, pentru a se droga.

La scurt timp după ce a luat 12 pastile pentru a obține efectul halucinogen, adolescentul din Statele Unite a fost transportat la spital în stare gravă, unde după 6 zile de comă profundă a fost deconectat de la aparate.

„După ce a înghițit pastilele, totul s-a întâmplat deodată și a fost prea mult pentru corpul lui”, a explicat presei tatăl băiatului, potrivit People.

Cazul a fost popularizat ca un semnal de alarmă pentru alți părinți chiar de către mătușa adolescentului, care a scris că „Nicio mamă nu ar trebui să-și ia rămas bun de la copilul lor”.

După moartea lui Jacob, un purtător de cuvânt al TikTok a transmis „cele mai profunde gânduri ale platformei familiei” și a precizat că „la TikTok, interzicem și eliminăm cu strictețe conținutul care promovează comportamentul periculos, având ca prioritate siguranța comunității noastre. Nu am văzut niciodată acest tip de tendință de conținut pe platforma noastră”.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite a transmis că este la curent cu noua provocare și știrile despre mai mulți adolescenți care ajung în camerele de urgență sau mor: „Investigăm aceste rapoarte și efectuăm o analiză pentru a determina dacă au fost raportate cazuri suplimentare”.

Comenteaza