Coronavirus: Ţara cu 0 cazuri noi şi doar 4 oameni în spital

Coronavirus: Ţara cu 0 cazuri noi şi doar 4 oameni în spital
| Foto: profimedia

Noua Zeelandă a înregistrat 0 cazuri noi de coronavirus pentru prima dată de la începutul crizei. Statul insular mai are doar 4 pacienţi internaţi cu COVID-19. Autorităţile au declarat că virusul a fost eliminat, în sensul că nu mai există transmitere comunitară, şi au început să ridice restricţiile.

Noua Zeelandă a raportat 0 cazuri noi de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 de la startul crizei pandemice. În total, în Noua Zeelandă sunt 1.487 bolnavi, cu toţii aflaţi în izolare. Doar 4 persoane sunt internate în stare mai gravă.

Autorităţile statului insular au declarat că au eliminat virusul, oprind transmiterea comunitară a acestuia. În acest sens, au început deja să ridice restricţiile şi să permită oamenilor să se întoarcă la locurile de muncă.

Vârful epidemic a fost înregistrat în Noua Zeelandă în jurul datei de 25 martie, când autorităţile au raportat 80 de noi cazuri. Totalul bolnavilor în acest moment, cu toţii aflaţi în carantină, este de 1.487.

20 de oameni au murit în Noua Zeelandă din cauza COVID-19.

Noua Zeelandă a redus nivelul de alertă de la 4 la 3 şi permite acum inclusiv ceremoniile religioase ori căsătoriile, dar cu un maximum de 10 persoane prezente.

Săptămâna viitoare, anunţă premierul Jacinda Ardern, nivelul de alertă ar putea fi redus la 2, scrie Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza