Coronavirus. Italia înregistrează 260 de noi decese, cea mai scăzută cifră după 14 martie

Coronavirus. Italia înregistrează 260 de noi decese, cea mai scăzută cifră după 14 martie
| Foto: GettyImages

Italia a înregistrat 260 de decese suplimentare din cauza epidemiei de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă cifra cea mai scăzută după 14 martie când peninsula deplânsese 175 de morţi.

Din 14 martie, Italia a înregistrat în fiecare zi peste 300 de morţi, atingând culmi de 1.000 de decese, la un total de 26.644 de morţi, potrivit bilanţului publicat duminică de protecţia civilă.

Numărul persoanelor diagnosticate în prezent ca pozitive pentru noul coronavirus a crescut în schimb, după şase zile consecutive de scădere, atingând 106.103, adică cu 256 mai mult decât sâmbătă.

Totalul cazurilor - de contaminări, vindecări şi decese - este de 197.675.

Regiunea cea mai afectată rămâne Lombardia cu aproape jumătate din decesele înregistrate în toată peninsula, adică 13.325 de morţi, urmată de Emilia-Romagna, cu 3.386 de morţi şi Piemont, cu 2.823 de morţi.

"Am obţinut un rezultat foarte important, trebuie acum să încercăm să menţinem riscul la fel de scăzut pe cât posibil şi să evităm o nouă creştere a numărului de infecţii, stabilizând numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă", care se ridică în prezent la 2.009 persoane, a comentat Franco Locatelli, preşedintele Consiliului superior al sănătăţii (CSS), un organ consultativ al guvernului.

"În pofida progreselor, încă nu am ieşit din această furtună. Trebuie să continuăm măsurile de distanţare socială şi alte măsuri care au dat rezultate concrete în lupta împotriva virusului", a avertizat expertul.

Şeful guvernului, Giuseppe Conte, urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul serii pentru a anunţa etapele de ieşire din izolare a ţării, care ar urma să înceapă la 4 mai.

Comenteaza