COVID-19 în lume, 31 ianuarie. 102 milioane de cazuri. Câte persoane s-au recuperat

COVID-19 în lume, 31 ianuarie. 102 milioane de cazuri. Câte persoane s-au recuperat

Aproape 1,3% din populaţia lumii a fost infectată cu de noul coronavirus şi peste 2,1 milioane de oameni au murit. O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului.

Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeaşi perioadă, iar rata globală a mortalităţii este de 2,15%.

Cele mai afectate ţări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia şi Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populaţia globală, potrivit unei analize a Reuters.

Într-o declaraţie a Comisiei Permanente pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch, principala agenţie de sănătate publică din Germania, se spune că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficient este vaccinul pentru cei peste 65 de ani”, conform Financial Times.

Din acest motiv, comisia a recomandat folosirea vaccinului doar pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. 

Vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc şi BioNTech pare să piardă un pic de eficacitate împotriva unui virus proiectat cu trei mutaţii cheie din noua variantă de coronavirus găsită în Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator. Studiul a fost realizat pe sânge prelevat de la persoanele care au primit vaccinul.

Concluziile sale sunt limitate, deoarece nu analizează setul complet de mutaţii găsite în noua variantă sud-africană, relatează Reuters.

Chiar dacă aceste descoperiri nu indică necesitatea unui nou vaccin pentru a aborda variantele emergente, Pfizer şi BioNTech sunt pregătite să răspundă dacă forma actuală a vaccinului nu este eficientă împotriva noii variante a SARS-CoV-2.

Comenteaza