Crăciun cu arsenal militar. Elevul din Michigan care şi-a ucis mai mulţi colegi primise o armă, cadou de Crăciun, de la părinți

Crăciun cu arsenal militar. Elevul din Michigan care şi-a ucis mai mulţi colegi primise o armă, cadou de Crăciun, de la părinți

Cum a înţeles un om de stat american ce înseamnă spiritul Crăciunului: a postat pe Twitter o fotografie de Crăciun în care el și alți șase membri ai familiei sunt în fața bradului, toți au în mâini arme și zâmbesc. Fotografia a stârnit un val de indignare. 

Până aici cu sloganul "De Crăciun, fii mai bun!". Peste ocean Crăciunul a devenit o cursă a înarmărilor. Republicanul Thomas Massie, membru al Congresului american care a ajuns în centrul unui scandal, după ce a postat pe Twitter o fotografie de Crăciun care a stârnit indignarea publicului: el și alți șase membri ai familiei sunt în fața bradului, toți au în mâini arme și zâmbesc.

Comentariul care însoțește imaginea este „Crăciun fericit! PS: Dragă Moşule, să ne aduci cadou nişte muniţie!”. Chiar dacă s-a vrut, probabil, o glumă, gestul nu a fost deloc apreciat, în condițiile în care vine la câteva zile după ce patru tineri au fost uciși într-un atac armat într-un liceu din Michigan.

Oamenii care au comentat fotografia congresmanului american spun că din moment ce 4 familii şi-au pierdut copiii din cauza unui cadou de Crăciun care era de fapt o armă, atunci poza e o dovadă fie de insensibilitate, fie de prostie. 

Conform legislației americane, arme precum mitralierele sunt rezervate armatei, forțelor de ordine și civililor care au obținut licențe speciale pentru arme fabricate înainte de mai 1986.

Atacul armat de la liceul din Michigan, care s-a petrecut la 30 noiembrie, s-a soldat cu cele mai multe victime în rândul celor 130 de astfel de incidente care au avut loc anul acesta în şcolile din SUA, potrivit organizaţiei Everytown For Gun Safety. Autorul, Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani, este acuzat de terorism și crimă și va fi judecat ca un adult, riscând închisoarea pe viață. 

Cu patru zile înainte de atac, Ethan își însoțise tatăl la un magazin de arme, unde James Crumbley a cumpărat un pistol de 9 mm. Ethan a postat fotografii ale armei pe rețelele sociale, scriind: „Tocmai mi-am primit astăzi noua bijuterie” și a adăugat un emoji cu o inimă. A doua zi, mama sa a spus într-o postare că fiul ei s-a dus cu tatăl la un poligon de tragere „ca să testeze noul său cadou de Crăciun”, a transmis digi24.ro.

Comenteaza