Criza lovește giganții de tehnologie. Philips desființează 6.000 de locuri de muncă și va pierde peste 400 mil. euro din profit

Criza lovește giganții de tehnologie. Philips desființează 6.000 de locuri de muncă și va pierde peste 400 mil. euro din profit
| Foto: ChinaImages - Depositphotos.com

Compania olandeză de tehnologie medicală Philips a anunţat luni că va desfiinţa 6.000 de locuri de muncă pentru a-şi restabili profitabilitatea, în urma unei retrageri de dispozitive respiratorii care a dus la scăderea cu 70% a valorii sale de piaţă, scrie Reuters.
 

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi efectuate în acest an, a precizat compania, iar restul până în 2025.

Probleme și cu un produs Philips / profitul va scădea cu peste 400 mil. euro

Noua reorganizare se adaugă unui plan anunţat în octombrie anul trecut de reducere a forţei de muncă cu 5%, adică 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecinţele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Reducerea forţei de muncă ar trebui să ducă la o marjă de profit de zece la sută, măsurată prin profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite şi amortizare (EBITA), până în 2025.

Philips, cu sediul la Amsterdam, a raportat, de asemenea, un EBITA ajustat pentru trimestrul al patrulea de 651 milioane de euro, faţă de 647 milioane de euro cu un an înainte.

Analiştii, într-un sondaj realizat de companie, prevăzuseră în medie că profitul de bază va scădea la 428 milioane de euro.

Comenteaza