Cu 50.000 de cazuri zilnice, Marea Britanie anunţă "Ziua libertăţii" şi ridică majoritatea restricţiilor anti-COVID

Cu 50.000 de cazuri zilnice, Marea Britanie anunţă "Ziua libertăţii" şi ridică majoritatea restricţiilor anti-COVID
| Foto: Daily Express

Sâmbătă au fost 54.486 de cazuri, iar duminică 48.161 de cazuri în Anglia, conform worldometers.info, însă majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate luni de către guvernul lui Boris Johnson. 

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită ''Ziua libertăţii'' în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Începând de la miezul nopţii în Anglia (23:00 GMT), sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia.

Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi „a doua injecţie” (doză de vaccin, n.red) atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

Comenteaza