Cum a fost identificat cadavrul lui Prigojin. Telefonul său, găsit la locul prăbușirii

Cum a fost identificat cadavrul lui Prigojin. Telefonul său, găsit la locul prăbușirii
| Foto: digi24.ro

Liderul grupării Wagner a murit în urma unui accident aviatic petrecut miercuri, în Rusia.

Investigatorii ruși prezenți la locul prăbușirii avionului de mici dimensiuni au identificat cadavrul lui Evgheni Prigojin după un deget lipsă de la mână. În plus, telefonul șefului Wagner a fost găsit la locul prăbușirii.

"O sursă din cadrul Vchk-OGPU a declarat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial la morgă, el a fost recunoscut de unul dintre comandanții Wagner.

Principalul indiciu a fost absența unui deget. De asemenea, cel de-al doilea lider Wagner, Dmitri Utkin, a fost identificat după înălțime și tatuaje la morgă", se precizează pe pagina Telegram Vchk-OGPU, potrivit Digi 24.

În imaginile publice cu Evgheni Prigojin se poate observa că liderului grupării Wagner îi lipsea o falangă de la degentul inelar al mâinii stângi.

În schimb, cel de-al doilea comandat al mercenarilor, Dmitri Utkin, un personaj care se afișa rar în spațiul public, a fost identificat datorită celor două tatuaje cu însemne naziste de la baza gâtului.

În luna iunie, Evgheni Prigojin a condus o rebeliune a grupării Wagner împotriva Statului Major rus şi a ministrului Apărării, Serghei Şoigu, capturând pentru scurt timp obiective militare din sudul Rusiei înainte de a se îndrepta spre Moscova.

În cele din urmă, rebeliunea s-a încheiat, iar Prigojin a ajuns în Belarus pentru ca în ultima perioadă să supervizeze mai multe acțiuni ale grupului său pe continentul african.

Comenteaza