CUTREMUR cu magnitudinea de 5,5 în Turcia

CUTREMUR cu magnitudinea de 5,5 în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în această dimineață în Turcia, a anunțat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5,5 s-a produs în provincia Adana din sudul Turciei marţi dimineaţă, a anunţat Centrul Kandili din Istanbul pentru monitorizarea seismelor, citat de DPA.

Seismul s-a produs la ora locală 08:44 (05:44 GMT), iar epicentrul său a fost localizat în districtul Kozan, la o distanţă de aproximativ 64 de kilometri de oraşul Adana.

Potrivit autorităţilor turce, nu au fost raportate deocamdată persoane accidentate şi nici clădiri avariate.

"Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică", a spus analistul CNN Turcia, prof. dr. Șükrü Ersoy.

Noul seism s-a produs la doar câteva luni după devastatorul cutremur din februarie care a cauzat distrugeri masive în aceeaşi regiune şi în mai multe zone din Siria. Numai în Turcia, acel seism a ucis peste 50.000 de persoane, iar zeci de mii de clădiri au fost distruse.

Multe dintre locuinţele sever avariate în timpul seismului din februarie nu au fost încă demolate. Orhan Tatar, directorul departamentului de reducere a riscurilor din cadrul Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD), a cerut populaţiei să nu se apropie de clădirile avariate. 

Comenteaza