Cutremur la New York. Zgârie-norii din Manhattan, zguduiți de un seism de 4,8

Cutremur la New York. Zgârie-norii din Manhattan, zguduiți de un seism de 4,8

Seismul din New York, care a măsurat 4,8 pe scara Richter, a fost resimțit inclusiv în Philadelphia şi Boston.

Epicentrul cutremurului, de intensitate modestă, dar rar pe coasta de est a Statelor Unite, a fost înregistrat în Lebanon, New Jersey (la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de New York), după cum a confirmat institutul american de geofizică, USGS.

Locuitori din New Jersey, Philadelphia și chiar Virginia afirmă la rândul lor că au resimțit acest cutremur neobișnuit. De asemenea,  în urma seismului zborurile de pe aeroportul JFK au fost anulate.

Potrivit NBC News, mişcarea seismică a provocat zguduirea clădirilor şi a indus spaimă în rândul oamenilor tocmai până în Boston, statul Massachusetts, situat la nord de New York. 

Președintele Joe Biden a fost informat despre seism şi a cerut personalului său să rămână în contact cu autorităţile locale, conform purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

„Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate pe Coasta de Est în ultimul secol”, a afirmat guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, într-o conferinţă de presă. „Echipa mea evaluează impactul şi eventualele daune şi vom informa publicul mai târziu în cursul zilei”, a scris Hochul pe X.

Comenteaza