Directorul OMS a dezvăluit că a primit amenințări cu moartea

Directorul OMS a dezvăluit că a primit amenințări cu moartea

Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că în ultimele trei luni a fost ținta unor atacuri rasiste, dar și a unor amenințări cu moartea.

În ultimele trei luni, de când Organizația Mondială a Sănătății luptă împotriva pandemiei de coronavirus, directorul general al instituției a fost amenințat cu moartea și a fost ținta unor atacuri rasiste. În plus, microbiologul a afirmat că atacurile au provenit din Taiwan, iar guvernul de la Taipei nu s-a delimitat de acele agresiuni.

”De trei luni de zile primesc atacuri la persoană, unele rasiste, şi ca să fiu sincer sunt mândru de culoarea pielii mele. Am primit inclusiv ameninţări cu moartea, dar nu-mi pasă. De ce mi-ar păsa că sunt atacat când oamenii mor, când se pierd vieţi în fiecare clipă?

Când este un atac la persoană nu-mi pasă, nu sunt mai bun decât alţii, dar când este insultată o comunitate întreagă, atunci nu pot tolera acest lucru. OMS va face tot ce-i stă în putinţă pentru a nu regreta nimic, însă pe parcurs ne mai şi înşelăm, la fel ca fiecare fiinţă umană”, a declarant directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Agerpres.

Comenteaza