Doi părinți români care locuiau în Danemarca au fost arestați. Copilul lor a fost luat și dus de URGENȚĂ la spital

Doi părinți români care locuiau în Danemarca au fost arestați. Copilul lor a fost luat și dus de URGENȚĂ la spital
| Foto: antena3.ro

 Doi tineri români au fost arestați de către autoritățile daneze, sub acuzația de violență gravă.

Conform procedurii din Danemarca, medicii au anunțat imediat Poliția și cei doi tineri români au fost reținuți.

Părinții români, respectiv Sorana şi Jonny Rotundu sunt acuzați de violență gravă, iar autoritățile i-au încarcerat în penitenciare diferite. Ei vor sta acolo până când se va stabili dacă bebelușul s-a născut cu probleme sau a fost victima unor violențe.

Rudele celor doi români au povestit că Sorana a născut în urmă cu o lună şi a fost în travaliu timp de două zile, aceasta fiind una dintre posibilele cauze ale traumatismului cranian pe care medicii l-au găsit la micuţ.

Rudele din țară sunt șocate de veste și cer ajutorul.

"În familia noastră s-a produs o tragedie deoarece l-au izolat pe Matias de părinți, pe părinți i-au izolat unul de altul și au fost puși sub acuzare sau sub cercetare arestați. Sunt în Danemarca, în orașe separate, în penitenciare separate, n-am mai avut legătură cu ei și acum ne mobilizăm cu toții", a anunțat Paul Marica, cumnatul femeii arestate în Danemarca.

Băiețelul a ajuns la spital adus chiar de părinți, la finalul lunii ianuarie și i s-a pus imediat diagnosticul de hemoragie craniană. În același timp, medicii au anunțat și autoritățile, conform regulamentului danez, și de îndată părinții au fost reținuți, potrivit antena3.ro.

Comenteaza