Doi recruţi ruşi au deschis focul şi au ucis alţi 11 soldaţi, într-un poligon de antrenament la graniţa cu Ucraina

Doi recruţi ruşi au deschis focul şi au ucis alţi 11 soldaţi, într-un poligon de antrenament la graniţa cu Ucraina
| Foto: https://www.bbc.com/

În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc, doi bărbați au deschis focul în regiunea Belgorod din Rusia, asupra unui grup care se oferise voluntar să lupte în Ucraina, a informat agenția de presă de stat Ria, potrivit BBC

Oameni înarmați au ucis 11 persoane într-un atac la un poligon de antrenament militar rus, sâmbătă. Atacatorii erau dintr-o fostă republică sovietică, a spus ministerul rus al apărării, dar nu a oferit mai multe detalii.

Ei au fost împușcați și în timpul incidentului din regiunea Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina. Alte cel puţin 15 persoane au fost rănite în acelaşi atac, însă nu se cunoaşte exact numărul total al victimelor. 

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a 300.000 de ruși care făcuseră anterior serviciul militar obligatoriu. Ordinul acestuia a stârnit proteste în toată Rusia și a urmat un val de oameni care au făcut tot posibilul să părăsească țara.

Atacul de la Belgorod, calificat de Moscova ca fiind unul "terorist" nu a fost singurul incident armat de la ordinul de mobilizare dat de Putin. La scurt timp după anunțarea mobilizării, un recrutor militar a fost împușcat într-un birou de înrolare din Siberia.

Comenteaza