Doliu după moartea lui Maradona. Ce mesaje au transmis fotbaliștii din întreaga lume

Doliu după moartea lui Maradona. Ce mesaje au transmis fotbaliștii din întreaga lume
| Foto: mediafax.ro

Toată suflarea fotbalistică a izbucnit în lacrimi după moartea lui Maradona. Echipa sinonimă cu el, Napoli a scris „Toată lumea aşteaptă să vadă ce avem de spus. Dar ce cuvinte am putea să folosim să descriem durerea pe care o simţim? Acum e timpul pentru lacrimi. Va veni şi momentul pentru vorbe”. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Consilierul pentru sport al oraşului Napoli a declarat că lucrează pentru a redenumi stadionul San Paolo după Maradona. Iniţiativa a fost preluată imediat şi de preşedintele clubului, Aurelio De Laurentiis, precum şi de primarul oraşului Napoli, Luigi de Magistris.

Sugestia făcută e ca stadionul să poarte denumirea San Paolo - Diego Armando Maradona, în cinstea şi în memoria celui care a condus în calitate de căpitan la cele mai mari rezultate din istoria echipei napoletane. De altfel, cunoscutul site Wikipedia.com a operat deja modificarea, prezintând stadionul cu denumirea Diego Armando Maradona.

Pentru cinstirea memoriei lui Diego Maradona, suporterii fac şi alte propuneri. Amânarea meciului de joi, dintre Napoli şi Rijeka, din Europa League, este una din iniţiativele ce mai mult ca sigur nu vor putea fi puse în practică. Cu toate acestea, în mediile sociale, tifosii napoletani au anunţat deja că pregătesc o coregrafie specială la această partidă.

Tot ei au apelat şi la înţelegere din partea sponsorilor, solicitând ca la meciul de joi pe tricourile de joc ale echipei să apară doar numele lui Maradona, alături de inscripţiile impuse de UEFA. „Ho visto Maradona” (L-am văzut pe Maradona) e o altă iniţiativă a suporterilor lui Napoli.

Pagina lor de socializare găzduieşte sub acest motto amintirile, gândurile şi emoţiile puse în cuvinte de cea mai mare comunitate de fani ai unei echipe italiene de fotbal (peste 4,5 milioane de urmăritori pe Facebook).

Boca Juniors, Barcelona şi Sevilla i-au mulţumit lui El Pibe De Oro la rândul lor. Cristiano Ronaldo a spus că Maradona va lăsa un gol care nu va putea fi umplut niciodată, iar Messi l-a numit „etern”.

Şi Ibrahimovic a scris „Maradona nu a murit. Maradona e nemuritor”. Preşedintele Argentinei a ţinut şi el să îi mulţumească pentru succesul adus ţării. „Mulţumesc că ai existat. Ne vei lipsi pe viaţă”, a scris Alberto Fernandez. Unul dintre cei mai afectati a fost Pele. Brazilianul a avut o ultimă cerinţă pentru Diego Maradona. „Sper că într-o zi să jucăm fotbal împreună în cer”. Fotbalul românesc, în şoc la aflarea veştii despre moartea lui Maradona.

Şi fotbalul românesc a resimţit şocul morţii lui Diego Maradona. Nici nu putea fi altfel, mai ales când am avut o istorie fotbalistică strâns legată de El Pibe De Oro. Ne-am întâlnit cu el la Mondialul din 1990. Primul duel dintre Diego Maradona şi „Maradona din Carpaţi”, Gică Hagi.

Se termina egal, dar pentru noi era cât o victorie. Pentru că se întâmpla chiar la Maradona „acasă”. Pe stadionul San Paolo din Napoli. Ne-am văzut cu Argentina şi la Cupa Mondială din 1994. Atunci, Maradona nu juca. Era suspendat din cauza dependentei de cocaină. Reuşeam să câştigăm cu 3-2 în meciul care e considerat de mulţi ca fiind cel mai frumos meci de la un Campionat Mondial. Presa din România titra ziua următoare „Maradona a murit, trăiască Hagi”! 26 de ani mai târziu, Maradona chiar a murit.

Iar Hagi plânge după un geniu dispărut prea repede. Nu îl plânge singur. Gabi Balint şi Miodrag Belodedici, care au fost şi ei în teren cu legenda argentiniană, dar şi Nadia Comăneci şi-au luat rămas bun prin mesaje pe social media.

Fostul căpitan al Naţionalei de Aur a României, Gheorghe Hagi, a avut un mesaj emoţionant după decesul lui Diego Armando Maradona: „Simt o tristeţe fără margini la moartea unui geniu”. „Seară tristă pentru fotbalul mondial. Maradona ne-a părăsit. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris şi Gabi Balint, fostul fotbalist al Naţionalei României.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza