Donald Trump, încolțit din toate părțile. Ar putea fi pus sub acuzare pentru violențele de la Capitoliu

Donald Trump, încolțit din toate părțile. Ar putea fi pus sub acuzare pentru violențele de la Capitoliu

„Ne uităm la toți actorii, nu numai la persoanele care au intrat în clădire”, a declarat procurorul statului Washington.

 

Departamentul de Justiție a declarat că nu va exclude urmărirea acuzațiilor împotriva președintelui Trump pentru posibilul său rol în incitarea gloatei care a mărșăluit către clădirea Capitoliului, transmite Digi24.ro.

„Dacă dovezile vor demonstra că există elemente ale unei infracțiuni, vor fi formulate acuzații”, a declarat procurorul statului Washington.

Fostii oficiali ai cabinetului, inclusiv secretarul apărării Jim Mattis și procurorul general William P. Barr, cândva unul dintre cei mai importanți apărători ai președintelui, l-au acuzat pe Trump pentru violențele de miercuri. Mai mulți oficiali au demisionat și chiar și unii parlamentari republicani au spus că Trump a mers prea departe.

Potrivit Departamentului de Justiție, președinții în funcție nu pot fi acuzați, însă imunitatea de care beneficiază Trump expiră peste 13 zile, după ce Joe Biden va prelua oficial mandatul de președinte.

Procurorii Departamentului de Justiție și Departamentul de Poliție Metropolitană din Washington lucrează non-stop pentru identificarea și arestarea suspecților. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza