„Donald Trump m-a violat”: Proces pe rol, la tribunalul federal din Manhattan

„Donald Trump m-a violat”: Proces pe rol, la tribunalul federal din Manhattan
| Foto: https://lawandcrime.com/

E. Jean Carroll scriitoare şi fostă jurnalistă l-a acuzat miercuri pe fostul președinte american Donald Trump că a violat-o în urmă cu aproape 30 de ani. Procesul civil a fost deschis la tribunalul federal din Manhattan, New York. 

E. Jean Carroll spune că fostul președinte Donald J. Trump a atacat-o într-un magazin universal, într-o cabină de probă. Violul ar fi avut loc la sfârșitul anului 1995 sau începutul anului 1996, când E. Jean Carroll a spus că Donald Trump era un „bun prieten” de-al ei. Când a început procesul, avocatul lui Trump a numit procesul ei un plan pentru a o face celebră, transmite New York Times
 
„Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat, iar când am scris despre (viol), el a mințit și a spus că nu s-a întâmplat niciodată”, a declarat E. Jean Carroll la tribunalul federal din Manhattan. „A mințit și mi-a distrus reputația, iar eu sunt aici pentru a încerca să-mi refac viața”.

„Întregul atac a durat doar câteva minute, dar va rămâne cu ea pentru totdeauna”, a declarat avocatul, Shawn G. Crowley, într-o declarație de deschidere a unui proces la Tribunalul Districtual Federal. Avocatul a spus juriului că acest caz este șansa doamnei Carroll „de a-și curăța numele, de a face dreptate și de a-și recupera viața”.

Fostul președinte american nu asistă la proces, care a început marți, așa cum este dreptul său. Acesta este în campanie electorală pentru cursa obţinerii unui nou mandat de preşedinte al SUA.

Donald Trump irinizează acuzațiile aduse de E. Jean Carroll pe rețeaua sa de socializare, calificându-l pe avocatul fostei jurnaliste drept un „agent politic” și afirmația de viol drept „o înșelătorie inventată”.

Şi avocatul lui Trump, Joseph Tacopina, a lansat un atac agresiv la adresa doamnei Carroll, susținând că relatarea ei este neadevărată și acuzând-o că și-a exploatat povestea pentru câștig personal. 

Caracterizările ireconciliabile ale avocaților au venit în prima zi a procesului în procesul depus de doamna Carroll împotriva domnului Trump, introdus în temeiul unei noi legi la New York care permite victimelor agresiunii sexuale să dea în judecată persoanele despre care spun că le-au abuzat, chiar dacă termenul de prescripție a expirat de mult, mai scrie New York Times. 

Comenteaza