Câţi americani cred că Donald Trump a întârziat să ia măsuri decisive în faţa ameninţării coronavirusului

Câţi americani cred că Donald Trump a întârziat să ia măsuri decisive în faţa ameninţării coronavirusului
| Foto: vanityfair.com - Peter Alexander

Circa două treimi dintre americani sunt de părere că Donald Trump a întârziat să ia măsuri decisive în faţa ameninţării coronavirusului care se răspândea în alte ţări, potrivit unui sondaj publicat joi, notează AFP.

Potrivit Centrului de cercetare Pew, 65% dintre persoanele chestionate au criticat gestionarea debutului crizei sanitare de către preşedintele american, care a minimizat timp de mai multe săptămâni gravitatea pandemiei apărute la sfârşitul lui decembrie 2019 în China, şi impactul acesteia asupra Statelor Unite.

Dacă opiniile urmează în mare liniile politice, o uşoară majoritate a republicanilor moderaţi şi liberali (53%) se alătură celor 92% dintre democraţi denunţând acţiunea lui lentă, care face obiectul unor polemici.

Potrivit anchetei, realizate între 7 şi 12 aprilie pe un eşantion de 4.917 persoane, o majoritate (52%) a subiecţilor consideră că preşedintele a înfrumuseţat situaţia în declaraţiile sale publice. Numai 39% cred că miliardarul republican prezintă publicului situaţia "aşa cum este" în cursul briefingului cotidian de presă transmis în direct la televiziune.

În timp ce Statele Unite sunt cea mai lovită ţară de pe glob de pandemia de COVID-19 (aproape 660.000 de cazuri pozitive şi cel puţin 32.000 de morţi), o mare majoritate a americanilor (73%) afirmă că "ce este mai grav urmează să vină" în această criză sanitară şi economică.

Ei nu par să îl aprobe pe preşedintele care doreşte să repornească rapid prima economie mondială, 66% afirmând că sunt îngrijoraţi de ridicarea prea rapidă a restricţiilor, în timp ce numai 32% se tem că este prea lentă, scrie Agerpres.

Comenteaza