Elevii din Rusia vor studia la școală războiul din Ucraina! Cartea reflectă „dezamăgirea lui Putin faţă de Occident"

Elevii din Rusia vor studia la școală războiul din Ucraina! Cartea reflectă „dezamăgirea lui Putin faţă de Occident"

Un consilier de la Kremlin a scris un manual de istorie pentru copiii de 16-18 ani care prezintă interpretarea lui Vladimir Putin cu privire la cauzele războiului din Ucraina.

Ultimul capitol al cărţii "Istoriei Rusiei 1945 - începutul secolului XXI" se intitulează "Rusia astăzi - Operaţiunea militară specială".

Acesta reflectă "dezamăgirea lui Putin faţă de Occident" după ce "a oferit sprijinul Rusiei SUA în timpul atacurilor de la 11 septembrie 2001, într-un gest de prietenie post-Război Rece".

"Occidentul a devenit obsedat de destabilizarea situaţiei din interiorul Rusiei. Scopul nu a fost nici măcar ascuns: să dezmembreze Rusia şi să obţină controlul asupra resurselor sale", se spune în carte, al cărei exemplar a fost analizat de agenţia de presă Reuters.

Cartea, scrisă de consilierul Vladimir Medinski şi de Anatoli Torkunov, rectorul Institutului de Relaţii Internaţionale din Moscova, le cere studenţilor să răspundă la întrebarea: "Ce motive au forţat Rusia să înceapă Operaţiunea Militară Specială?".

Răspunsul, ce apare în carte, este lupta pentru controlul Ucrainei între Rusia şi Occident, care a alimentat "neonazismul ucrainean" în încercarea de a submina Rusia.

Cartea urmează să intre în şcoli luna viitoare.

Comenteaza