Foto Englezii s-au săturat de BREXIT şi vor înapoi în Uniunea Europeană. „Pentru facturi mai mici"

Au fost mii de manifestanţi, sâmbătă, în centrul Londrei într-un protest anti BREXIT, cerând ca Regatul Unit să revină în Uniunea Europeană.

Marşul naţional de reunire de sâmbătă a strâns mulţimi de oameni care fluturau steaguri UE și purtau pancarte, de la Park Lane până în Piaţa Parlamentului. Oameni din toată Marea Britanie au călătorit ore întregi pentru a participa, scrie The Guardian.

Protestatarii cred că Regatul Unit va continua să sufere din cauza părăsirii UE. Pe unele pancarte se scria: „Brexit-ul nu avea să funcţioneze niciodată”, „Pentru facturi mai mici #reintră în UE”.

Mulţi englezi consideră că ieşirea din UE a fost o greşeală care a costat deja mult Marea Britanie, iar dacă Regatul Unit nu si va întoarce, lucrul acesta va apăsa în continuare populaţia. 

Brexit-ul a fost condus de ideologie şi nu a fost de fapt conceput pentru a ajuta Marea Britanie. "Suntem mai bine în interiorul UE. Pe termen lung, vom suferi pentru că nu putem vinde şi cumpăra din Europa, care este cea mai mare piaţă a noastră.” a afirmat funcţionar care lucrează pentru o autoritate locală, citat de stirileprotv.ro

Brexit-ul a reprezentat retragerea din Uniunea Europeană și din Euratom a Regatului Unit. Regatul Unit este prima și până în prezent singura țară care a părăsit UE, după 47 de ani de când a fost stat membru al UE și al predecesoarei sale, Comunitatea Europeană (CE), de la 1 ianuarie 1973.

Guvernul Regatului Unit a anunțat în mod oficial retragerea țării în martie 2017, începând negocierile cu Uniunea Europeană pentru Brexit⁠, iar Regatul Unit a continuat să participe la Uniunea vamală a Uniunii Europene și Piața Unică Europeană într-o perioadă de tranziție care s-a încheiat la 31 decembrie 2020, se arată pe wikipedia.  

Sursa foto: https://www.theguardian.com/

Comenteaza