Erdogan, mesaj către Putin: „Rusia trebuie să returneze Ucrainei zonele ocupate, inclusiv Crimeea”

Erdogan, mesaj către Putin: „Rusia trebuie să returneze Ucrainei zonele ocupate, inclusiv Crimeea”
| Foto: bbc.co.uk

Rusia trebuie să returneze Ucrainei zonele ocupate, inclusiv Crimeea, a declarat în cadrul unui interviu pentru postul TV american PBS Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei.

Preşedintele turc a focut un apel la pace şi a precizat că s-a întâlnit în Uzbekistan cu Vladimir Putin, care s-ar fi arătat dispus să pună capăt războiului „cât mai curând posibil”. „Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care se desfăşoară lucrurile în prezent este destul de problematic; 200 de ostatici vor fi schimbaţi în urma unui acord între părţi”, a spus Erdogan.

El spune că zonele care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei, inclusiv Crimeea. „Din 2014, am discutat cu dragul meu prieten Putin despre acest lucru şi asta este ceea ce i-am cerut. I-am cerut să returneze Crimeea proprietarilor de drept”, a spus preşedintele turc, care a invocat, în context, şi situaţia etnicilor tătari din Crimeea.

„Nicio invazie nu poate fi justificată. O invazie nu poate fi justificată”, a subliniat Erdogan, care a spus că în cazul atrocităţilor comise de armata rusă în Ucraina, ONU ar trebui să dea răspunsuri

Comenteaza